Nieuws en subsidies

BTW op de aanschaf en montage terug bij aanschaf zonnepanelen

Het ministerie van Financiën heeft duidelijkheid verstrekt over de btw plicht en btw teruggave voor particuliere zonnepanelen bezitters: ook particuliere zonnepanelen bezitters mogen de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen bij de belastingdienst terugvragen

Btw teruggave voor particulieren en definitief

Bovendien besloot het ministerie dat particulieren over de zonnestroom die ze aan het elektriciteitsnet leveren géén btw hoeven af te dragen en géén administratie hoeven bij te houden.

De regeling voor btw teruggave is geldig voor alle particulieren die zonnepanelen op of bij de woning hebben geïnstalleerd. Voor installaties die met het dak zijn geïntegreerd (dit komt niet zo vaak voor) geldt de regeling in afgezwakte vorm.

Om van de regeling gebruik te mogen maken, moet je de zonnepanelen zelf hebben aangeschaft (voor huur gaat de regeling niet op) en heb je een factuur nodig waarop de btw apart vermeld staat.

Voorwaarde voor teruggave BTW , de installatie moet na 20 juni 2013 zijn geïnstalleerd .

Gevolgen beslissing ministerie van Financiën zijn positief

Dit is goed nieuws voor een grote groep particuliere zonnepanelen bezitters. Maar ook vervelend voor degenen die net achter het net vissen. Als troost geldt dat zij in ieder geval wel gebruik hebben kunnen maken van de subsidie die toen nog gold.

Wat moet je doen als je in aanmerking komt voor btw teruggave?

Allereerst moet je een btw nummer aanvragen bij de belastingdienst. Als je dit hebt ontvangen, doe je aangifte en vraag je een ontheffing van verdere administratieve verplichtingen aan.

Bron:  Belastingdienst

Subsidie duurzame warmte

Met de Investeringssubsidie duurzame energie ( ISDE ) kunt u een tegemoedkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, biomassaketels, warmtepompen en pelletkachels. de regeling in voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers .

Waarom subsidie

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat de Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd . zo kan de energie worden bespaard en de CO²-uitstoor worden teruggedrongen . Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund . De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt

Hoeveel suibsidie is er ?

in 2018 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar , voor zowel particulieren als de zakelijke gebruikers ie er voldoende budget . de hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie . de exacte bedragen staan in de apparatenlijsten die u kunt vinden op WWW.RVO.NL/ISDE . Alle apparaten die op de lijst staan komen inaanmerking voor de subsidie .

Bron: RVO.nl/ISDE

CV Ketel kopen of huren?

Wat is beter: een cv-ketel kopen of huren?
Bij Nefit kunt u uw toestel zowel kopen, als huren. Rechtstreeks van de fabrikant. Beide opties hebben voordelen. De keuze hangt af van uw wensen en mogelijkheden. Waar moet je op letten bij het kopen of huren van een cv-ketel?

Meer informatie over het huren of kopen van een cv ketel?

Klik hier!

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak van uw huis kunt u zelf stroom opwekken. Zonlicht wordt omgezet in elektriciteit die u vervolgens zelf kunt gebruiken. U wekt dus zelf groene stroom op en u spaart zowel het milieu als energiekosten!

Bereken uw besparing 

© Inspectie & Keuringsbedrijf JM 2022 | Alle rechten voorbehouden | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden | Instalweb.nl